‘Als je maar vrouw bent, de rest maakt niet uit’

Zegt Ria Punselie, voorzitter van Vrouwen Netwerk Papendrecht.

Ria Punselie benadrukt dat het absoluut niet uitmaakt wat voor religie je aanhangt of wat je politieke en huidskleur is. Iedereen is welkom bij Vrouwen Netwerk Papendrecht. Maar je moet wél vrouw zijn. En dat is, gezien de naam van de vereniging, ook wel weer logisch.

Gezellige groep
Het sinds 2016 zelfstandige Vrouwen Netwerk Papendrecht bestaat uit bijna tweehonderd leden. ‘En van hen ken ik bijna iedereen bij voornaam’, zegt Ria Punselie. ‘Al haal ik wel eens een Anna en Anne door elkaar. Het is een gezellige groep, waar veel gesproken en gelachen wordt. Een club ook waar behoefte aan is. Veel vrouwen zijn weduwe geworden, andere brengen regelmatig hun demente man naar de dagopvang, zij willen graag contact met anderen. Maar dat geldt natuurlijk voor iedereen. Het is altijd fijn als je je verhaal kwijt kunt.’  

Contactochtend
Elke eerste dinsdag van de maand, uitgezonderd de zomermaanden, houdt Vrouwen Netwerk Papendrecht in De Palm een contactochtend. Iedereen die kan en wil komen is dan van harte welkom. ‘Voor elke contactochtend nodigen we een gastspreker uit van wie het bestuur denkt dat die een onderwerp belicht waarvoor binnen onze groep interesse is. Dat kunnen de meest uiteenlopende zaken betreffen. Van de componist Chopin tot het werk van de schaapsherder.’ Op de contactochtend kan iedereen van de vereniging afkomen. Daarnaast zijn er verschillende actieve clubs waarvoor je je als lid kunt inschrijven.

Clubs
De wandelclub organiseert elke maand een wandeling van acht tot tien kilometer. Fiets je liever, dan kun je je aansluiten bij de fietsclub, die ook maandelijks tochten uitzet. Voor diegenen die graag lezen en hierover willen praten, zijn er maar liefst drie leeskringen waarbij je kunt aanschuiven. En ook als je liever breit of op zijn tijd een museum bezoekt, bestaat de mogelijkheid om dit bij Vrouwen Netwerk Papendrecht in clubverband doen. Maar er is méér! 

Excursies
Drie keer per jaar worden er excursies georganiseerd, waaraan leden kunnen meedoen. Zo zijn er al meerdaagse reizen geweest naar steden als Brugge, Gent, Parijs en Berlijn. En kon je per bus de Elfstedentocht nog eens dunnetjes overdoen, met een gerieflijke overnachting in Bolsward. Ook werd met kerst een bezoek gebracht aan de kerstmarkt van Münster. 

The Pape City Singers
Maar je hoeft het niet altijd ver te zoeken. Zingen kun je bijvoorbeeld ook heel goed in Papendrecht. The Pape City Singers, ook een onderdeel van Vrouwen Netwerk Papendrecht, repeteren om de week in Residence Gerbrandy. Ook hierbij kun je je, wanneer je zin hebt om mee te zingen, aansluiten.

‘Aansluiten’ en ‘aansluiting vinden’ zijn misschien wel de sleutelwoorden waarmee je Vrouwen Netwerk Papendrecht kenmerkt. Er zijn genoeg mogelijkheden die zich hiervoor lenen. Wanneer je enthousiast bent geraakt, kun je je bij hen aanmelden. Altijd. Als je maar vrouw bent.

Alle tips UITagenda Meld je verhaal