De heerlijke geur van chocola blijft je bij

Wanneer je bij Arthur Tuytel bent langs geweest.

Bekend is dat je van chocola blijer wordt en dat het bovendien zorgt voor een vermindering van stress. Het is dus goed dat we sinds 2015 in Papendrecht de winkel van chocolatier/patissier Arthur Tuytel kunnen bezoeken. En niet alleen daarom.

‘De rode draad in mijn wijze van werken en wat ik voor ogen heb, is niet heel groot worden maar góéd. Niet de massa, maar het kleinschalige. Natuurlijk richt ik me hierbij ook op Papendrecht.’   

'De Ertepeller’
Alle inwoners van Papendrecht kennen het uit 1977 stammende standbeeld ‘De Ertepeller’. Het verwijst naar de bezigheid waarmee veel Papendrechters in de 19e eeuw extra geld verdienden, om zo hun soms karige bestaan wat te verlichten. 

Chocolade Ertepeller
Arthur Tuytel heeft de beeltenis van dit standbeeld verwerkt in chocola. De chocolade Ertepeller is ontwikkeld in samenwerking met Wijnhuis de Paap en De Heerlijkheid van Papendrecht, waardoor het echt een Papendrechts product is geworden; deze chocolaatjes en bonbons worden ook alleen bij hén verkocht. 

Salon de Thé
Van oudsher vormen thee en chocola een goede combinatie. In de Salon de Thé kun je bij Arthur Tuytel terecht voor verschillende varianten. Je kunt hierbij kiezen uit negentien lossetheespecialiteiten. Op het gebied van thee werkt hij nauw samen met de bekende Papendrechtse theeproever en zuiverwaterambassadeur Karel Thieme, die een bijzonder theeconcept voor de Salon de Thé creëerde. 

Workshops en Masterclasses
Voor diegenen die zélf graag eens iets van chocola willen maken, organiseert Arthur Tuytel workshops, waarin hij onder andere vertelt welke technieken je hiervoor kunt gebruiken. Professionals kunnen zich verbeteren wanneer ze zijn masterclasses bezoeken.  

Ook na deze bezigheden blijft de geur van chocola nog lang bij je. Het is de geur die zorgt voor een goed humeur. Een geur dus waarvan je eigenlijk niet wilt dat hij ooit verdwijnt. 

Alle tips UITagenda Meld je verhaal