Er zijn vele wegen die naar Rome leiden

Maar van veel Papendrechtse eetgelegenheden hoef je zóver niet te gaan.

In tijden van corona, waarin het niet mogelijk is om bij hen uit eten te gaan, komen zij met andere uitwegen.

Pannenkoekenhuis Fritella
Pannenkoekenhuis Fritella, dat mensen met een arbeidsbeperking of afstand tot de arbeidsmarkt een kans geeft op de arbeidsmarkt, bezorgt donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 16.00 en 20.00 uur hun pannenkoeken in Papendrecht aan huis. Hiervoor bestel je via Thuisbezorgd. Ook is het op die dagen mogelijk om tussen 16.00 en 20.00 uur de pannenkoeken bij hen af te halen. Om je bestelling door te geven, bel je: 078-7370337.
Voor meer informatie kijk je op: https://www.pannenkoekenhuisfrittella.nl/papendrecht/.

Jut en Jul
Bij het eind 2019 geopende restaurant Jut & Jul kun je zowel een lunch als een diner bestellen en deze of afhalen of thuis laten bezorgen. Wanneer je een lunch bestelt vóór 11.30 uur, kan deze van 12.00 tot 15.00 uur worden bezorgd. Het diner bestel je vóór 15.30 uur en wordt van 17.00 tot 20.00 uur bezorgd. Bezorgen in Papendrecht is gratis bij bestellingen boven € 40,-; daaronder worden er € 2,50 bezorgkosten in rekening gebracht. Voor bestellingen buiten Papendrecht betaal je altijd € 3,50 bezorgkosten.
Voor meer informatie kijk je op: https://jutnjul.nl/.

Willaerts/Il Mercato
Willaerts en Il Mercato willen graag voor je koken, zoals ze zelf zeggen. En omdat het voorlopig niet mogelijk is om hiervan in hun restaurant te proeven, hebben ook zij hun service aangepast. En is het mogelijk om de gerechten online via www.ilmercato.nl te bestellen en deze af te halen bij Il Mercato, Markt 171,  Papendrecht. Vanaf 30 euro wordt er ook gratis bezorgd in Papendrecht, Alblasserdam, Oud Alblas en Hendrik-Ido-Ambacht. Bestellen kan ook telefonisch: 078-2000340.
Voor meer informatie kijk je op: https://willaerts.nl/ en https://www.ilmercato.nl/.

Loes
Loes komt met allerlei initiatieven om, zolang het niet mogelijk is om bij hen te eten, hun klanten op andere manieren tegemoet te komen. Zoals het Loes bezorgontbijt en de Loes high tea at home. Waardoor je gezellig thuis kunt ontbijten en highteaën, zonder dat je dat zelf hoeft voor te bereiden. Bezorging in Papendrecht is gratis en in Sliedrecht, Oud-Alblas, Alblasserdam en Hendrik Ido Ambacht zijn de bezorgkosten: € 2,50. Loes’ bakkerij is, in tegenstelling tot hun bakery café, wél open; van 9.30 tot 17.00 uur.
Voor meer informatie kijk je op: http://www.puurloes.nl/.

Bistro Basic
Bistro Basic is tijdelijk gesloten, maar hun snackbar (Snackbar Basic) is open! Hier kun je nu ook vers bereide maaltijden om thuis op te warmen bestellen. Zoals zuurkoolstamppot, boerenkoolstamppot, andijviestamppot en hutspot. Daarnaast kun je, behalve hun normale snackbarassortiment, andere verse gerechten vanuit de bistro in Papendrecht thuis laten bezorgen. Woon je niet in Papendrecht, dan kun je je bestelling afhalen. Bestellen kan online of via: 078-6153752.
Voor meer informatie kijk je op: https://bistro-basic.nl/.

Olympia
Ook kun je natuurlijk vanwege de corona-crisis niet meer bij Grieks restaurant Olympia van hun lekkere Griekse gerechten genieten. Zij hebben immers eveneens hun deuren moeten sluiten. Maar ook Olympia bezorgt hun zonovergoten maaltijden bij je thuis; dinsdag tot en met zondag van 16.00 tot 21.00 uur. Waarmee ze min of meer toch de Griekse warmte bij je thuis brengen.
Voor meer informatie klik je op: https://olympiapapendrecht.nl/.

De Ertepeller
Restaurant De Ertepeller heeft bijzondere alternatieven bedacht om, zolang het niet mogelijk is om bij hen te eten, hun klanten tegemoet te komen. Ten eerste kun je bij hun traiteurwinkel,  waarvan de ingang zich aan de bistrozijde/waterkant bevindt, verschillende boxen met traiteurmenu’s afhalen. Daarnaast is het mogelijk om De Ertepeller bij je thuis uit te nodigen. Zij verzorgen dan de hele avond en je hebt nergens omkijken naar. Je hoeft zelfs niet af te wassen. 
Voor meer informatie klik je op: https://www.ertepeller.nl/.

Yashima
Ook Japans restaurant Yashima blijft open voor afhaal- en bezorgmaaltijden, waardoor je kunt blijven genieten van hun gerechten. Yashima bezorgt tussen 16.30 en 20.00 uur vanaf € 25,- in Papendrecht en Alblasserdam. De bezorgkosten zijn € 2,50. Bestellen kan alleen telefonisch via: 078-3038421.
Voor meer informatie kijk je op: http://www.restaurant-yashima.nl/.

En zo probeert iedereen het beste te maken van deze moeilijke tijden. Wordt er bij velen een beroep gedaan op hun inventiviteit. Wat vaak weer tot mooie dingen kan leiden. We kunnen dit samen!
 

Alle tips UITagenda Meld je verhaal