Het leven begint bij 14!

Want dan kun je meedoen aan de activiteiten die Turning Point regelt voor Papendrechtse jongeren tot 21 jaar. 

‘We geven jongeren graag de mogelijkheid om zich in een plezierige, veilige omgeving te ontspannen.’

Roeping
Romy en Lody Geerst, die deel uitmaken van het vijfkoppige, christelijke Turning Point-team, zien het als hun roeping om iets te doen voor jongeren. ’Van je 14e tot je 21e jaar maak je een belangrijke ontwikkeling door. En wij willen graag eraan bijdragen om hier een mooie, aangename, en ook leerzame tijd van te maken. Zo organiseren we activiteiten, waarvan we uit ervaring weten dat die op enthousiasme kunnen rekenen. En bedenken we regelmatig ook iets nieuws.’

Laagdrempelig
Turning Point vindt dat deze activiteiten laagdrempelig moeten zijn, in die zin dat iedereen hieraan moet kunnen deelnemen. Wat in de meeste gevallen inhoudt dat de activiteiten bijna gratis zijn. ‘Het moet niet uitmaken of iemand veel of weinig te besteden heeft. We willen alle Papendrechtse jongeren kunnen bereiken.’

In- en outdooractiviteiten
Iedere laatste zaterdag van de maand regelt Turning Point (vooral) gratis in- en outdooractiviteiten, waarbij altijd een EHBO’er aanwezig is. Zoals kajakken in de Dordtse Biesbosch, een dropping bij Breda, een voetbaltoernooi op het Cruyff Court in Papendrecht, vliegeren en uitwaaien op het strand van Ouddorp, maar ook pizza- en sushiworkshops. 

Soulfood
Iedere tweede vrijdag van de maand organiseert Turning Point gratis Soulfood, waarbij ze zélf koken. Gezellig eten en praten over de serieuze dingen in het leven. Zo komen vanuit christelijke gedachte thema’s aan bod als ‘talenten’, ‘de kracht van woorden’, ‘leven en dood’ en ‘verslavingen’, wat altijd leidt tot een open discussie, waaraan zowel christelijke als niet-christelijke jongeren deelnemen. 

En dan is er, paradoxaal genoeg, vaak bij Turning Point een point of no return. Ben je eenmaal enthousiast geworden door alle activiteiten, dan kun en wíl je daar niet meer weg. Nooit! Tot je de magische leeftijd van 21 jaar hebt bereikt. Dan moet je wel. Maar dan ben je volwassen. Toch?

Alle tips UITagenda Meld je verhaal