Toneelspelen doet iedereen wel eens

Maar we staan lang niet allemaal op de bühne.
 

Sinds 1963 doen de toneelspelers van theatergroep Het Masker dat wél.

Dé amateurvereniging in Papendrecht
Het Masker is dé amateurtoneelvereniging in Papendrecht en bestaat uit een kleine groep enthousiastelingen die het leuk vinden om in hun vrije tijd diverse stukken op toneel te brengen. Om deze goed onder de knie te krijgen, komen ze één keer per week samen om te oefenen. 

Verschillende genres
Het Masker speelt stukken uit verschillende genres. Van kluchten en komedies tot theaterstukken met een serieus onderwerp. Zo spreekt het met veel succes opgevoerde ‘Anne Frank’ nog steeds enorm tot de verbeelding. Niet alleen bij het publiek dat dit stuk gezien heeft, maar ook bij henzelf. En dat heeft natuurlijk alles met het personage te maken, dat je je als toneelspeler eigen moet maken.

Gekocht of zélf geschreven
De theaterstukken die Het Masker speelt, komen meestal bij een toneeluitgeverij vandaan, waar ze kunnen kiezen uit een uitgebreid aanbod aan toneelstukken, blijspelen, kluchten en komedies. Een   leescommissie van Het Masker neemt eerst een aantal stukken door, waarna ze uiteindelijk beslissen welke gekocht en gespeeld gaan worden. Het komt óók voor dat Het Masker een zelfgeschreven stuk op de bühne brengt. 

Meer dan spelen alléén
Het Masker doet meer dan spelen alléén. Productie, decor en kostuums, het verzamelen van rekwisieten, en soms komt zelfs de regie uit hun koker. En dat is flink wat werk. Wanneer het je leuk lijkt om op een van deze vlakken behulpzaam te zijn, of wanneer je het idee hebt dat er een toneelspeler aan je verloren dreigt te gaan, neem dan contact op met Het Masker. Wie weet sta je aan het begin van een toneelcarrière. 

Maar zie je liever vanuit een theaterstoel anderen toneelspelen? Dat kan natuurlijk ook! Ga dan naar een van de voorstellingen van Het Masker.  

Alle tips UITagenda Meld je verhaal