Topkunst in de wind

Wandelen en genieten van topkunst langs de prachtige rivier de Merwede.

Als ik in Papendrecht wandel valt mij altijd op dat er op veel plekken kunst is te zien. Kunst is eigenlijk een vast onderdeel van het straatbeeld in Papendrecht. Zo vast, dat je meestal niet eens meer opmerkt dat ze er is. En dat is zonde, want de openbare kunst in onze mooie gemeente mag gezien en opgemerkt worden!  Na enig speurwerk ontdekte ik dat in 1996 Koningin Beatrix het Beeldenpark Drechtoevers opende, een initiatief van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers. Het plan omvat een Beeldenpark langs de rivieren Oude Maas, Beneden Merwede en de Noord moet gaan verbinden. De achterliggende gedachte was het realiseren van een tentoonstelling van grote beeldhouwwerken, die als een ‘levend’ museum de culturele parels aan het ‘rivieren-snoer’ zijn. En dat is gelukt! Wat een mooie en stoere kunstwerken kun je inmiddels langs de rivier de Merwede zien, voelen en ervaren. 
Zet je auto neer op einde van de parkeerplaats op Slobbergors en begin je wandeling. Neus en haren in de wind, lekker wandelen en om de paar honder meter prachtige kunstwerken.

Dank zij een donatie van Rotary Club Zwijndrecht e.o. zijn er 3-tal wegwijzers bij het Noordpark geplaatst. Waardoor de kunst nog beter te vinden is! Wil je meer weten? Kijk op de website www.beeldenparkdrechtoevers.nl of op Facebook. Ook een leuke tip is de website www.kunstvoorpapendrecht.nl. Deze website geeft niet alleen een overzicht van het kunstbezit, maar bevat ook een fiets-/wandelroute zodat je alleen de route maar hoeft te volgen om alle kunst van Papendrecht te bezichtigen. En je kan kennismaken met ons verrassende kunstbezit.

Alle tips UITagenda Meld je verhaal