Salsa dansen voor iedereen

Bij Salsa denk je al snel aan opzwepende muziek, waarbij liefde en passie centraal staan. Niet iets voor ons nuchtere Nederlanders, dus. Maar niets is minder waar!

In het oer-Hollandse Papendrecht kun je namelijk bij dansschool 4Salsa de Salsa Cubana leren en waan je je, al dansende, in verre oorden. 

Wat betekent Salsa eigenlijk?

Salsa, het Spaanse woord voor saus, is een verzamelnaam voor een aantal uit het Caribisch gebied komende dans- en muziekstijlen, zoals Son, Merengue, Bachata en Cha-Cha-Cha Cubana. De oorsprong van Salsa ligt in Cuba. Een bekend voorbeeld van de oorspronkelijke Son, is de Buena Vista Social Club, die eind jaren 90 ook in Nederland voet aan de grond kreeg.

Achtkwartsmaat
Om alvast een idee te krijgen, de salsa is een achtkwartsmaat. De dans is opgebouwd uit blokjes van acht tellen, waarbij de vierde en achtste tel een rustmoment zijn. 

Durf je het aan? Dansend uit je dak gaan in Papendrecht? Op donderdag 20 september start in ons eigen sportcentrum weer een nieuwe cursus en kun je op Caribische klanken even vergeten dat de herfst alweer begonnen is. Om daarna weer door de wind naar huis te fietsen, natuurlijk.

Alle tips UITagenda Meld je verhaal