Wie het kleine niet eert…

Modelbouwvereniging Papendrecht (MBVP) bouwt al sinds 1982 in het klein aan een grote toekomst.

Aan de hand van een aantal projecten, brengt de vereniging haar leden zo veel mogelijk kennis bij van modelbouw. Doordat zij op hun beurt de nieuw verkregen vaardigheid weer delen met andere modelbouwers, wordt die specifieke vakbekwaamheid verder verspreid en gaat deze niet verloren.   

De vereniging
MBVP is een ruim 120 leden tellende algemene modelbouwvereniging, waar iedere modelbouwer zijn ei kwijt kan. Het maakt niet uit of je nu vliegtuigen, schepen, trucks, treinen of kruiwagens bouwt, alles kan. Maar trucks, schepen en treinen zijn wél het sterkst vertegenwoordigd, wat betekent dat er op dát gebied de meeste expertise bestaat. Al van je 16e jaar kun je lid worden van de vereniging. Je wordt dan door ervaren leden op weg geholpen, om daarna zélf aan de slag te gaan. 

Rijden
MBVP beschikt over 300 platen van 1 vierkante meter met wegen en diverse terreinen en 40 grasplaten, waarmee ze ruim 350 vierkante meter aan parcours kunnen bouwen. Om het helemaal ‘echt’ te maken, staan er verschillende gebouwen langs de baan.

Varen
Varen gebeurt in openbare wateren of in een bassin. MBVP heeft zélf geen eigen bassin, maar kan  gebruikmaken van die van bevriende clubs.

Treinen
In vergelijking met de overige modelbouwactiviteiten die bij MBVP plaatsvinden, is dit de kleinste groep modelbouwers binnen de vereniging.

Bij Modelbouwvereniging Papendrecht kun je al jaren lang van jongs af aan je hobby uitoefenen. MBVP staat wat dat betreft aan het begin van je toekomst. Echter, voor de vereniging zélf is de toekomst ongewis. Hun onderkomen is gevestigd in een oude boerderij, waar ze binnenkort uit moeten. Ze zijn dan ook naarstig op zoek naar een nieuwe ruimte. 

Degenen die hierbij behulpzaam kunnen zijn, kunnen mailen naar voorzitter Arie van Bennekum: arie@mbvp.nl. 


 

Alle tips UITagenda Meld je verhaal