Gustav Klimt geïnspireerd

3 december

Vanaf 19:30 tot 21:30

Locatie:
Papendrecht
Vondellaan 158


Organisator:
Volksuniversiteit Papendrecht


Prijs:
€ 18,00


Contact:
078-6154764
info@vupapendrecht.nl


Bezoek de website

Hoo Man Chan houdt een lezing over de Gustav Klimt.

Wie waren Klimt's inspiratiebronnen? Matisse, Van Gogh, Monet? Hoe goed kende hij hun werken? Is er invloed te ontdekken en zo ja welke?

In dit najaar wordt Klimt's schilderkunst samen met het werk van voorlopers geëxposeerd, en met de kunst van collegatijdgenoten. Gustav Klimt (1862-1918) leefde en werkte tijdens de bloeiperiode in het artistieke Wenen van het belle époque.

Klimt is een vertegenwoordiger van de Symbolistische kunst en werd met name bekend door zijn latere werk, dat zich kenmerkt door decoratief ornamentalisme en suggestief-erotische symboliek.

Vanuit een vijf jaar lange, nauwe samenwerking met het Weense museum Belvédère presenteert het Van Gogh Museum vanaf 2 oktober een overzichtstentoonstelling van Klimt waarin de invloeden van de internationale avantgarde-kunst op zijn oeuvre inzichtelijk worden gemaakt: van Whistler & Toorop, via Monet & Rodin, tot Van Gogh én Matisse.

Maar liefst 50 werken van Klimt tezamen met een evenzo groot aantal werken van zijn tijdgenoten zijn te bewonderen op de tentoonstelling.

Prijs: € 18,00.