Van brood alleen kan de mens niet leven

09 maart

Zo gaat het spreekwoord. Maar dan heb je echt buiten LOES gerekend. En hun lekkere, zelfgebakken brood nog niet geproefd!

Vader en dochter
LOES bestaat uit een samenwerking tussen Peter Schalkwijk en zijn dochter Louise Schalkwijk. Peter Schalkwijk bakt in zijn bakkerij in Bleskensgraaf vloergebakken desembrood met biologische ingrediënten. Louise leidt LOES in Papendrecht, waar ze het door haar vader gebakken brood verkoopt.

Hoe werd LOES LOES?
Eind 2014 startte Peter, die al jarenlange ervaring had bij verschillende bakkerijen, samen met  Louise in Bleskensgraaf Desembakkerij Schalkwijk. Vervolgens ging Louise op zoek naar gezonde en lekkere producten die bij hun brood passen, waarbij ze ontdekte dat ze veel hiervan in de omgeving van hun woonplaats Papendrecht kon krijgen. Louise: ‘Toen ging het bij ons kriebelen en wilden we daar meer mee doen. Toen ons de mogelijkheid werd geboden om ons in Papendrecht te vestigen op het Oude Veer, was de keuze snel gemaakt. We hebben de uitdaging met veel plezier aangenomen.’

Wat maakt LOES LOES?
Louise: ‘Wat wij verkopen is gezond, verantwoord en lekker. Het moet goed zijn voor je lijf, dat vinden we belangrijk. Daarom maken we bij het bakken van brood geen gebruik van zogenoemde broodverbeteraars. Die zorgen, in tegenstelling tot wat de naam aangeeft, niet voor een verbetering van kwaliteit. En dat is waar het óns om gaat.’ Naast de producten die je in de winkel kunt kopen, kun je in het restaurant van LOES ook terecht voor ontbijt, lunch, high tea of een kopje koffie.

Feestjes, evenementen en workshops
Regelmatig organiseert LOES afwisselende evenementen en workshops, waarvoor je je kunt aanmelden. Ook kun je er terecht als je op zoek bent naar een locatie om een besloten feestje te geven. Zoals bijvoorbeeld een verjaardagsfeest, kraamfeest of babyborrel.

Het speciale aan LOES is dat je vrijwel alles wat je er eet mee kunt nemen naar huis. Zelfs van het lekkere en gezonde koekje dat je bij de koffie krijgt, kun je er een zakje kopen. En dat is fijn, want van brood alleen kun je niet leven.