Oud Papendrecht Verrast

Hoewel bekend is dat het huidige Papendrecht verrast, is nu online te zien dat ook oud Papendrecht verrast.

Op https://www.oud-papendrecht.nl waan je je door de ruim 2800 foto's, filmpjes, ansichtkaarten en verhalen van ondernemers en inwoners terug in de Papendrechtse tijd, ben je er bijna zelf onderdeel van. 

Foto’s en filmpjes
De oude foto’s en filmpjes tonen goed de ontwikkeling van Papendrecht. De teksten bij de foto’s maken duidelijk wat de fotograaf precies wilde laten zien. Om ook het Papendrecht van nu vast te leggen, dat over een tijdje immers alweer geschiedenis is, maakt de redactie van Oud-Papendrecht eens in de zoveel tijd nieuwe luchtfoto's. De oudste filmpjes op de site zijn in het begin van de jaren 50 uit de vorige eeuw gemaakt door een Papendrechtse amateurfilmer.

Verhalen
Van een aantal Papendrechters kun je verhalen lezen over gebeurtenissen van vroeger. Hierdoor zie je goed voor je hoe het er vroeger aan toe ging in Papendrecht. Schoolervaringen, het uitgaansleven, het badhuis, de eerste moord, de watersnoodramp in 1953, het komt allemaal aan bod.

Krantenartikelen
In de afgelopen tweehonderd jaar is er nogal wat gebeurd in Papendrecht. Via krantenartikelen en korte berichtjes probeert Oud-Papendrecht een beeld te schetsen van het belangrijke en soms wat minder belangrijke nieuws uit Papendrecht. 

Ansichtkaarten
Vroeger werden er veel kaarten verstuurd. En natuurlijk waren daar ook kaarten bij met 'Groeten uit Papendrecht': echte collector’s items! Oud-Papendrecht heeft een kleine verzameling kaarten online gezet. 

De site https://www.oud-papendrecht.nl is vóór en dóór Papendrechters. Dus heb je foto’s of filmpjes die je wilt delen met de rest van Papendrecht? Laat het ons weten. Zo zorgen we er met elkaar voor dat oud Papendrecht bewaard blijft!

 

Alle tips UITagenda Meld je verhaal